About Me

Και μας τσιμεντώνουν... και καυχιούνται...


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα ΕΣΠΑ για την ανάπλαση της πλατείας Γρανικού, της οδού 18ης Οκτωβρίου και των μεταξύ τους συνδετήριων δρόμων. Τα συνεργεία εργάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς και γίνεται μεγάλη προσπάθεια να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος της περιόδου που είχαν σταματήσει τα έργα, διότι οι Διαχειριστικές Αρχές είχαν σταματήσει τη ροή χρηματοδότησής τους.
Ήδη βρίσκεται στο τελικό στάδιο η τοποθέτηση της παιδικής χαράς στην πλατεία Γρανικού, ενώ ολοκληρώνεται η προετοιμασία και θα εγκατασταθούν άμεσα οι παιδικές χαρές στην πλατεία 25ης Μαρτίου, βελτιώνοντας ποιοτικά και ποσοτικά τις παροχές του Δήμου προς τα παιδιά και τους γονείς. Σε ότι αφορά στους ενηλίκους τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν τα προβλεπόμενα όργανα γυμναστικής στη δεξιά πλευρά του δρόμου στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού.
Ένα σημαντικό στοιχείο της ανάπλασης της πλατείας Γρανικού είναι ότι το κύριο μέρος της πλατείας δεν έχει τσιμέντο, αλλά ειδικό πατημένο χώμα. Είναι μία πρωτοποριακή μέθοδος που χρησιμοποιείται ώστε να επιτυγχάνεται φιλική στο περιβάλλον και αισθητικά όμορφη ανάπλαση πάρκων και πλατειών.
Επίσης, ολοκληρώνονται οι πλακοστρώσεις των πεζοδρομίων και έχουν γίνει οι φυτεύσεις των περισσότερων από τα προβλεπόμενα δέντρα. Τα νεαρά δέντρα, ύψους 3 - 4 μέτρων, θα αναπτυχθούν πολύ γρήγορα με το σύστημα αυτόματου ποτίσματος και πολύ σύντομα η περιοχή θα αποκτήσει την τελική της εικόνα, ενώ είναι σημαντικό να τονιστεί ότι φυτεύτηκαν περισσότερα δέντρα από αυτά που αφαιρέθηκαν και τα οποία στην πλειοψηφία τους ήταν άρρωστα. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν οι φυτεύσεις των θάμνων στα ειδικά παρτέρια, που δίνουν μία πολύ όμορφη εικόνα. Τέλος, ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις για την φύτευση του πρότυπου και επιδεικτικού κερασώνα, ως χαρακτηριστικού στοιχείου της περιοχής, απέναντι από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό.
Έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των δικτύων και των υποδομών για τη διαχείριση των νερών της βροχής και προχωράμε στην πλήρη αποκατάσταση της ασφάλτου. Ήδη έγινε η απομάκρυνση του προηγούμενου ασφαλτοτάπητα και θα τοποθετηθεί νέος, με ειδική σήμανση στις θέσεις στάθμευσης.
Το έργο αυτό φέρει τη σφραγίδα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Έδεσσας, που έδωσε τον καλύτερό της εαυτό τόσο στη μελέτη όσο και στην επίβλεψη του έργου. Σε ότι αφορά στη μελέτη είναι σημαντικό το γεγονός ότι το έργο σχεδιάστηκε από στελέχη του Δήμου Έδεσσας που γνωρίζουν τις ανάγκες και το χαρακτήρα της πόλης, με βάση τα οποία σχεδιάστηκαν οι αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις και επιλέχθηκαν τα είδη των δέντρων και φυτών που τοποθετήθηκαν στην περιοχή, ενώ σχετικά με την επίβλεψη πρέπει να τονιστεί ότι υλοποιείται σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, για τα οποία δεν ευθύνεται η υπηρεσία, και απαιτεί τη συνεχή παρουσία των μηχανικών μας.

Γραφείο τύπου Έδεσσας

Παρόμοια

X

Blog Archive

X

Contact Me

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Μήνυμα